Barkov saavutti upeasti 200 maalin ja 500 tehopisteen rajapyykit

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov iski Vegas Golden Knightsia vastaan tehopisteet 1+1. Myös Anton Lundell oli jälleen pirteällä pelipäällä.

Mahtavaa kautta pelaava Florida Panthers jatkoi vahvoja esityksiään, kun se kaatoi Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä pelatulla NHL-kierroksella Vegas Golden Knightsin lukemin 4–1. Panthersin ykköstähtenä loisti tuttuun tapaan Aleksander Barkov, joka palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Tehopisteet 1+1 matsissa tehnyt Barkov saavutti kaksi hienoa merkkipaalua. Tehojensa myötä hänellä on kasassa koko NHL-uralla nyt 200 maalia ja 500 tehopistettä. Barkovin NHL-uran pistesaldo 560 ottelussa on yhteensä 200+301=501. NHL-historiassa suomalaispelaajista ainoastaan Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat saavuttaneet 500 tehopisteen rajapyykin nopeammin kuin Barkov.

Huima alivoimamaali

Barkov tykitti juhlamaalinsa Golden Knightsia vastaan alivoimalla, kun ottelun ensimmäistä erää oli jäljellä noin puoli minuuttia. Osuma kuvasti upeasti Barkovin monipuolisuutta ja taitoa puolustamisessa, pelinrakentamisessa sekä viimeistelyssä. Hän ryöväsi keskialueella kiekon upeasti Reilly Smithiltä, syötti pelivälineen laidalle Anton Lundelille ja laukoi sen jälkeen painavalla lämärillä kiekon suoraan Lundellin syötöstä maaliin.

Barkov teki myöhemmin vielä syöttöpisteen, kun hänet kirjattiin toiseksi syöttäjäksi Sam Bennettin tyhjään maaliin viimeistelemään 4–1-osumaan. Suomalaissentterin koko kauden pistesaldo 31 ottelussa on yhteensä 19+17=36 ja plusmiinustilasto on hienosti +16.

Voitolla Panthers vahvisti asemaansa NHL:n itäisen konferenssin kärkijoukkueena ja nousi samalla myös koko NHL:n sarjataulukon ykköseksi ohi Colorado Avalanchen.

Lundell paranteli asemiaan Calder-jahdissa

Hienon ottelun pelannut Lundell nousi syöttöpisteellään NHL:n tulokkaiden pistepörssin kolmanneksi. 40 ottelussa yhteensä tehopisteet 10+17=27 takoneen Lundellin edellä tulokaspörssissä ovat ainoastaan Anaheimin Trevor Zegras 32 pisteellä ja Detroitin Lucas Raymond 34 pisteellä. Lundell on siis kilpailemassa kauden parhaalle tulokkaalle annettavasta Calder Trophy -palkinnosta.

Erittäin kypsällä ja kokonaisvaltaisella pelillään ihastuttanut Lundell erottuu tulokkaiden joukosta edukseen etenkin plusmiinustilastossa. Zegrasin lukema on -11 ja Raymondin 0, kun Lundell puolestaan on vakuuttavassa lukemassa +18. Calder-kilpajuoksussa vahva ehdokas on myös Detroitin puolustaja Moritz Seider, joka on tehnyt 27 tehopistettä – hänen plusmiinustilastonsa näyttää lukemaa -3.

Lisäksi Lundellin tehopistemäärästä entistä vakuuttavamman tekee se, että hän on saanut peliaikaa vähemään kuin edellä mainitut kilpailijat. Zegrasin peliaikakeskiarvo ottelua kohden on 17.34 minuuttia, Raymondin 18.02, Seiderin 22.30 minuuttia ja Lundellin puolestaan 16.28 minuuttia.

Huomionarvoista on myös se, että Zegras, Raymond ja Seider ovat tulokkaista kolme eniten ylivoimalla pelannutta pelaajaa, kun Lundell on ylivoima-ajan kokonäismäärässä mitattuna tulokkaiden sijalla 32. Lundell onkin erikoistunut enemmän alivoimapelaamiseen, jossa hän on ollut erinomainen.