Nashvillen suomalaiset liekehtivät huippuvireessä Winnipegiä vastaan

Nashville Predatorsin suomalaispelaajat Mikael Granlund, Juuse Saros ja Eeli Tolvanen olivat vahvassa iskussa, kun Predators kaatoi Winnipeg Jetsin 52.

Nashville Predators nappasi Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä maukkaan voiton, kun se kaatoi kotiyleisönsä edessä Winnipeg Jetsin 5–2-lukemin. Samalla Predators katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa. Voittopelissä isossa roolissa olivat Predatorsin suomalaispelaajat Mikael Granlund, Juuse Saros ja Eeli Tolvanen.

Granlund teki yhden maalin ja yhden syöttöpisteen, Tolvanen onnistui maalinteossa kertaalleen ja ottelun toiseksi parhaana pelaajana palkittu Saros torjui Predatorsin maalinsuulla 36 laukausta. Granlund keräsi jälleen rutkasti peliaikaa – 20.49 peliminuutillaan hän oli Predatorsin eniten jääaikaa saanut hyökkääjä.

Tolvanen avasi maalihanat

Ottelun ensimmäinen suomalaisonnistuminen tuli jo ensimmäisessä erän alkuvaiheilla, kun noin neljän minuutin jälkeen Tolvanen teki matsin avausmaalin. Maali syntyi, kun Tolvanen pääsi ohjaamaan mailallaan ilmasta Predators-puolustaja Matt Benningin laukauksen ja sitten lyömään Connor Hellebuyckin torjunnasta tulleen irtokiekon maaliverkon perukoille.

Noin seitsemän minuuttia tämän jälkeen oli Granlundin vuoro onnistua. Granlund sai Roman Josilta erinomaisen syötön hyökkäyspään aloituspisteiden väliselle alueelle ja laukoi kiekon hiukan onnekkaasti Jets-puolustaja Neal Pionkin jalan kautta maaliin.

Syöttöpisteensä Granlund sai todellisella joukkuepelaajan tyylillä kolmannen erän lopussa. Ilman maalivahtia 4–2-tilanteessa pelannut Jets pyöritti kiekkoa Predatorsin päädyssä, mutta Granlund onnistui blokkaamaan laukauksen ja sen jälkeen syöttämään pelivälineen vielä hyökkäykseen ampaisseelle Colton Sissonsille. Sissons jatkoi kiekon eteenpäin Tanner Jeannotille, joka viimeisteli tyhjään maalin ottelun loppulukemat 5–2.

Saros kilpailee Vezinasta, Granlundille ennätyspisteet?

Predatorsin kausi on sujunut ennakko-odotuksiin nähden erinomaisesti. Joukkue majailee tällä hetkellä NHL:n läntisen konferenssin kakkossijalla, kun 42 pelatun ottelun jälkeen pisteitä sillä on kasassa 53. Ykkösmaalivahti Saros ja ykkössentteri Granlund ovat olleet Predatorsin kantavia voimia koko kauden ajan.

Saroksen tilastot ovat äärimmäisen vakuuttavia – maalivahtien voittotilastossa hän on 21 voitollaan koko sarjan kakkonen, torjuntaprosentti 92,4 on huippuluokkaa, nollapelejä on kertynyt kaksi kappaletta ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,42 on sekin Predatorsin kaltaisessa joukkueessa vahva suoritus.

Saroksen kohdalla voidaan realistisesti puhua mahdollisuudesta NHL:n parhaalle maalivahdille annettavaan Vezina Trophyyn, jos hän jatkaa samankaltaisia otteita ja hilaa Predatorsin pudotuspeleihin korkean runkosarjasijoituksen myötä. Kilpailu Vezina-palkinnosta on kuitenkin kovaa, sillä hyviä ehdokkaita näyttää olevan paljon.

Granlund puolestaan voi mättää tällä kaudella uransa yhden kauden ennätyspisteet. Tähän mennessä hänellä on kasassa tehot 6+29=35. Tällainen tahti voisi lupailla juuri ja juuri noin 70 tehopisteen kautta. Granlundin ennätyspisteet 26+43=69 syntyivät Minnesota Wildin riveissä kaudella 2016-17. Granlundin pistetahti on nyt siis käytännössä samalla tasolla kuin hänen ennätyskaudellaan.