Malkin palasi näyttävästi – teki heti kolme tehopistettä

Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Jevgeni Malkin teki polvileikkausta seuranneen pitkän tauon jälkeen paluun kaukaloon. Paluuottelussaan hän nakutti tehot 2+1.

Kesällä polvileikkauksessa käynyt Jevgeni Malkin, 35, pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun Pittsburgh Penguins päihitti vieraspelissä Anaheim Ducksin lukemin 1–4. NHL:n kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Malkin näytti heti olevansa huippuiskussa, sillä hän teki joukkueensa maaleista kaksi ja syötti yhden. Venäläistaituri palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Polvileikkauksesta toipuessaan Malkin missasi tällä kaudella 34 Penguinsin ottelua. Tästä huolimatta kolminkertainen Stanley Cup -voittaja pääsi pelituntumaan kiinni heti hyvin. Malkin pelasi Ducks-ottelussa samassa ketjussa suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasen ja Jeff Carterin kanssa. Peliaikaa Malkin keräsi 17,34 minuuttia.

Kaksi upeaa osumaa

Ottelun ensimmäisen maalinsa Malkin iski toisen erän alussa, kun Penguins pelasi ylivoimalla. Kris Letang tarjosi kiekon siniviivan tuntumassa odottaneelle Malkinille ja venäläistykki tulitti tutulla lyöntilaukauksellaan kiekon maaliin.

Ottelun toisella osumallaan Malkin vei Penguinsin 3–1-johtoon. Toista erää oli jäljellä noin viisi ja puoli minuuttia, kun Penguins-puolustaja John Marino toimitti kiekon maalin edustalle saapuneelle Malkinille ja tämä ohjasi upeasti pelivälineen maaliverkkoihin. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Kapanen.

Kolmannen erän lopussa Malkin sai vielä syöttöpisteen Carterin osumaan, joka syntyi Ducksin pelatessa ilman maalivahtia. Myös Kapanen sai syöttöpisteen myös tähän maaliin, joten Malkinin vierellä viilettäneen Kapasen tehopisteiksi merkittiin 0+2.

Voittonsa myötä Penguins on NHL:n itäisen konferenssin sarjataulukossa nyt seitsemännellä sijalla. Tilanne itäisessä konferenssissa on kuitenkin äärimmäisen tasainen, sillä seitsemän parasta joukkuetta ovat vain kuuden pisteen sisällä toisistaan. Malkinin paluun myötä Penguinsilta voi odottaa lisää vahvoja tuloksia.

Sopimustilanne aiheuttaa spekulointia

Malkinin paluun ympärillä on riittänyt paljon puhetta myös hänen sopimustilanteestaan Penguinsin kanssa. Koko NHL-uransa Penguinsia edustaneen Malkinin 8-vuotinen ja yhteensä 76 miljoonan dollarin sopimus loppuu tulevana kesänä. Kaksinkertainen NHL:n pistepörssin voittaja on siis kauden päätteeksi vapaa agentti.

Mies itse on toppuutellut puheita uudesta sopimuksesta ja mahdollisesta siirtymisestä toiseen NHL-joukkueeseen.

– En ajattele sopimustilannettani enkä rahaa, sillä olen aika rikas kaveri. Se ei ole minulle pääasia. Haluan palata omalle suoritustasolleni. Olen ikävöinyt jääkiekkoa todella paljon ja haluan vain nauttia jokaisesta ottelusta, totesi Malkin hiljattain lehdistötilaisuudessa.