Villarreal yllätti – Juventus romahti ulos Mestarien liigasta

Mestarien liigan neljännesvälierien suurin yllätys nähtiin keskiviikkoiltana Torinossa, kun Villarreal päihitti Juventuksen lukemin 0–3 ja eteni puolivälieriin.

Italian suurseura Juventus joutui pettymään keskiviikkona kotikentällään, kun sisukas Villarreal nappasi jatkopaikan Mestarien liigan puolivälieriin. Espanjalaisvierailijat kukistivat Juven tyylipuhtaasti lukemin 0–3 ja kahden ottelun yhteismaalit menivät 1–4 Villarrealin hyväksi.

Juventuksella oli ottelun ensimmäisellä jaksolla pari hyvää maalipaikkaa, mutta se ei onnistunut hyödyntämään niitä, kun Villarreal-maalivahti Geronimo Rulli torjui sekä Alvaro Moratan että Dusan Vlahovicin maalintekoyritykset.

Juventuksen tuska alkoi kasvaa toisella jaksolla. Villarreal piti pintansa eikä päästänyt Juvea johtoasemaan. 78. peliminuutilla nähtiin pelin käännekohta, kun Juventuksen puolustaja Daniele Rugani kaatoi rangaistusalueella Francis Coquelinin. Villarreal sai tilanteesta rangaistuspotkun, ja Gerard Moreno tulitti pilkulta Villarrealin 0–1-johtoasemaan.

Vain seitsemän minuuttia tämän jälkeen vierailijat iskivät uudelleen. Pau Torres pääsi niittaamaan Serge Aurierin lähettämästä kulmapotkusta pallon maaliin. 0–3-loppulukemat viimeisteli Arnaut Danjuma, joka teki maalinsa Matthijs De Ligtin käsivirheestä seuranneesta rangaistuspotkusta.

Juventus-fanit buuasivat joukkueelleen

Juventus putosi Mestarien liigasta ulos neljännesvälierävaiheessa jo kolmantena kautena putkeen. Viime vuonna Porto pudotti sen ja 2020 Lyon löi Juven ulos kilpailusta. Kolmas perättäinen putoaminen aikaisessa vaiheessa oli intohimoisille Juve-faneille liikaa. Ottelun lopussa kotiyleisö osoitti mieltään ja buuasi joukkueelleen.

– Fanit voivat itse päättää, buuaavatko vai taputtavatko. Tänään joukkuetta ei voi kuitenkaan syyttää, sillä he pelasivat yhden parhaista peleistänsä, totesi Juventus-valmentaja Massimiliano Allegri ottelun jälkeen.

– Älkää vielä suunnitelko hautajaisia. Meidän pitää olla Serie A:ssa neljän parhaan joukossa, jotta voimme pelata Mestarien liigassa myös ensi kaudella. Me olemme vielä mukana myös Italian cupissa. Me teemme hyvää työtä, meillä on kunnianhimoa ja pidämme voittamisesta. Se, että seuran nimi on Juventus, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voimme voittaa koko ajan, lisäsi Allegri.

Villarrealille harvinaista herkkua

Villarrealille jatkopaikka Mestarien liigan puolivälieriin oli ensimmäinen sitten vuoden 2009. Lempinimellä ’’Keltainen sukellusvene’’ tunnettu joukkue on selkeästi pienin ja piskuisin puolivälieriin yltäneistä joukkueista, sillä Villarrealin kaupungissa asuu vain noin 50 000 ihmistä, ja joukkue on ollut historiassaan Mestarien liigan puolivälierävaiheessa ennen tätä vuotta vain kahdesti.

Muut puolivälieriin yltäneet joukkueet ovat Bayern München, Manchester City, Benfica, Chelsea, Atletico Madrid, Liverpool ja Real Madrid. Puolivälierien otteluparit arvotaan perjantaina 18. maaliskuuta Sveitsin Nyonissa.